Om mig

Om mig

Jag är född och uppvuxen i Jönköping, men flyttade till Halmstad på min elfte födelsedag. Här fick jag min första kamera i studentpresent - en analog Minolta. Jag fotade en hel del och lärde mig grunderna, men det var först när jag flyttade till Stockholm för högre studier som jag bytte upp mig till en Nikon 801 och började få bilder publicerade. Låt vara i studenttidningar.


2007 hoppade jag på den digitala trenden med en Nikon D80. Nedan en av de absolut första bilderna med det huset (tagen i Tessinparken).

Efter det blev det en D300, D700, D810 och nu senast en D850 - alla Nikon såklart. Det är otroligt hur mycket som hänt sedan D80:n kom ut, nästan läskigt.


2009 startade jag och min dåvarande flickvän och sedemera fru, Matilda, handelsbolaget Studio Couleur. Jag fotograferade och Matilda sjöng, gav sånglektioner och ledde körer.


Tio år och två namnbyten senare heter vi ME Studios och jag har en ganska jämn ström av uppdrag. Det är främst produktfoto, bröllop och andra fester, studentfoto och gruppbilder jag anlitas för.


När jag fotograferar på egen hand gillar jag panorama, HDR, vilt och makro.


/Esbjörn Ljunggren